6 SFATURI PENTRU STILIZAREA BĂRBII

Posibilitățile creative pentru părul facial sunt practic nesfârșite – mai jos sunt doar câteva tehnici generale și idei pe care puteți să le folosiți atunci când începeți.

1. Spălarea bărbii cu Șampon și balsam

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă spălați barba cu un șampon pentru barbă și apoi cu un balsam. Balsamul va ajuta la înmuierea bărbii, ceea ce va ușura realizarea pasului doi.

2. Pieptănarea și perierea bărbii

După ce se usucă barba, luați o perie sau un pieptene și periați în răspăr (împotriva creșterii firului de păr), astfel încât firele de păr rebele să iasă în evidență. Acest lucru nu face doar stilizarea bărbii mai ușoară, ci va evidenția, de asemenea, orice neconcordanță în lungime firelor din barbă.

3. Aparatul de tuns

Utilizați aparatele de tuns pentru a tunde barba la lungimea dorita. De preferat este să începeți cu o dimensiune mai mare, pentru a preveni tăierea accidentală a firului prea scurt.

Dacă vă doriți ceva simplu si nu prea lung, o lungime uniforma peste toata barba este suficient. Dacă doriți ceva cu mai multă formă, încercați o lungime mai mare in zona bărbiei și una mai scurtă la obraji și tâmple. De obicei, o diferenta de una sau două dimensiuni este tot ce ai nevoie – de exemplu un 4 pe obraji și tâmple și un 5 sau 6 în jurul bărbiei.

Pentru a tăia mustața, puteți folosi o dimensiune mai scurtă pe buza superioară, pentru ca nasul dvs. va împiedica oricum tăierea cu o dimensiune mai mare.

4. Mustața

Mustața va fi mai greu de tăiat cu aparatul de tuns, așadar o opțiune mai bună (cu condiția să ai o mână stabilă) este de a pieptăna in jos firele de păr din mustață pentru a tăia cu o foarfeca tot ce acoperă buza superioară.

5. Linia gâtului

Acum vine partea cea mai importantă: linia gâtului. Cea mai ușoară cale de a vă compromite barba este să ignorați această delimitare crucială sau să o tăiați într-un loc greșit. Dacă o tăiați prea aproape de maxilar aceasta va face să pară că aveți o barbă dublă, chiar dacă nu o aveți. Iar dacă o lăsați să rătăcească prea mult pe gât, veți lasa impresia de barbă neîngrijită.

Cea mai sigură varianta este să tăiați chiar deasupra mărului lui Adam. Așa reușiți să aveți atât o barbă stilizată, cât și un gât curat și definit.

Barbieriți tot ce se află sub acest loc. Da, tot … barba de pe gât trebuie să dispară.

6. Pasul final – Hidratarea

Așa cum vă îngrijiți părul din cap, la fel ar trebui să aveți grija și de barbă. În primul rând, aplicați un ulei bun de barbă pentru a înmuia părul. Apoi folosiți un pieptene prin mișcări în toate direcțiile pentru a distribui cât mai bine uleiul, precum și pentru a vă modela barba așa cum o doriți. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să dezvăluiți eventualele fire rebele care au scăpat în timpul tăierii.

O barbă bine tăiată și stilizată poate fi un mare plus adus aspectului dvs. personal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.